Få overblikket: Nu bliver centre til coronatest udvidet

Mandag er fire testcentre i regionen blevet udvidet. Det betyder, at både borgere med og uden coronasymptomer kan blive testet i samme i by.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Region Sjælland har mandag udvidet en række testcentre.

Det er testcentret på Holbæk Sygehus, Slagelse Sygehus, Nykøbing Falster Sygehus og Rådmandsengen i Næstved, der bliver udvidet, så personer med og uden symptomer fremadrettet kan blive testet i samme by.

- Det skal være nemmere, så det ene familiemedlem ikke skal køre til en by i nord, mens resten af familien kører sydpå for at blive testet, fortæller regionsrådsformand i Region Sjælland Heino Knudsen (S) og fortsætter.

- Jeg er glad for, at vi mandag har en mere smidig løsning til borgerne.

quote Jeg er glad for, at vi mandag har en mere smidig løsning til borgerne

Heino Knudsen (S), regionsrådsformand i Region Sjælland

Testcentrene kommer til at fungere således, at man ved ankomst bliver opdelt i to spor. Ét for dem med symptomer og et andet spor til dem uden, så de ikke skal vente i samme kø.

Torsdag i uge 37 skal borgerne dog ikke længere møde op på Rådmandsengen i Næstved, da testcentret flytter indendørs på Grimstrupvej 185. Det er forventningen, at regionens testcentre rykker indendørs i løbet af de næste måneder.

Overblik: Her kan du blive testet i Region Sjælland

Borgere med lette symptomer

Borgere med lette symptomer slipper desuden for at kontakte egen læge eller lægevagt, hvis man skal bestille en test.

Hvis du har lette symptomer og ikke har brug for at blive tilset af en læge, kan du gå direkte ind og bestille en tid til test på coronaprover.dk

Borgere, der er så syge, at de normalt ville kontakte egen læge eller lægevagt, skal dog stadig gøre det. Derfra kan lægen så vurdere, om der skal henvises til en test for corona, eller om man eventuelt kan være ramt af anden sygdom.

Udover de udvidede testcentre i regionen, er der 13 mobile testenheder, der på daglig basis hjælper med smitteopsporing.

- Derudover har vi også 13 mobile testenheder, der dagligt kører ud og hjælper med smitteopsporing på bosteder, virksomheder, som vi gjorde på Danish Crown i Ringsted, og andre steder, hvor der er behov for tests, siger Heino Knudsen.

Det bliver også lettere at få testet sit barn for coronavirus mandag. Børn over 2 år, der ikke har symptomer, kan fremover testes i TestCenter Danmarks telte, og forældrene kan bestille tid på coronaprover.dk uden lægehenvisning.