For få retspsykiatriske pladser

Der er langt fra nok sikrede pladser til psykisk syge kriminelle her i Regionen. Derfor kræver et medlem af Regionsrådet i Region Sjælland, at der oprettes flere sikrede retspsykiatriske sengepladser. Og det skal ske så hurtigt som muligt

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er ti sikrede pladser til psykisk syge kriminelle i Region Sjælland, såkaldte respsykiatriske sengepladser. Og det er alt for lidt, mener chefen for regionens retspsykiatri.

- Jeg synes, at ti pladser er for få til at rumme de retspsykiatriske patienter vi har idag. Der bør være fyrre pladser, siger ledende overlæge for retspsykiatrien i Region Sjælland Benedikte Volfing.

Men den ledende overlæge tilføjer, at der ikke kan blive tale om at oprette flere sikrede pladser, før regionspolitikerne har vedtaget en psykiatriplan, og det sker først til december. Men det holder ikke, mener et socialdemokratisk regionsmedlem.

- Det er ikke godt nok, vi må have mere fart på, vi står jo og mangler pladserne. Jeg vil derfor tage sagen op i Regionsrådet, siger medlem af forretningsudvalget i Region Sjælland Nicolai Nicolaisen (S).

Den farlige kriminelle psykiatriske patient Wisti Jørgensen, der mandag flygtede fra Psykiatrihospitalet i Dianalund, stod på venteliste til en mere sikker retspsykiatrisk plads. Men pladserne mangler altså. Det er anden gang inden for kort tid, den 42 årige Wisti Jørgensen er flygtet fra Psykiatrihospitalet i Dianalund.

Holbæk politi oplyser, at den 42 årige Wisti Jørgensen fortsat på fri fod.