For få jordemødre i regionen

Der er for få jordemødre på regionens fødeafdelinger. Det gør arbejdet stressende for dem, der er - og det kan i sidste ende gå udover de fødende, mener jordemødrenes fagforening

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

TV2 ØST har i dag talt med jordemoder-cheferne, der har ansvaret for fødeafdelingerne på regionens sygehuse. De fortæller, at antallet af jordemødre i forhold til antallet af fødsler er nogenlunde acceptabelt i Slagelse, men at der mangler hænder i Holbæk, Næstved og Nykøbing Falster.

I Næstved kunne fødeafdelingen godt bruge 2-3 jordemødre mere, end de i forvejen har ansat, men det er svært at finde nogen at ansætte. Det skyldes, ifølge Jordemoderchef Ellen Tobiassen. blandt andet, at der bliver uddannet for få.

- Det stresser de jordemødre, der er, og de kommer til at føle, at de går på kompromis med deres faglighed, når de ikke har tid nok til at udføre deres job så godt, som de gerne ville, siger hun. 

Hos Jordemoderforeningn er der heller ingen tvivl. Uanset om stillingerne på de enkelte sygehuse er besatte, kunne man ønske sig, at der var endnu flere jordemødre.

- Inden for sundhedssektoren snakker man om at der skal effektiviseres, men det går ikke med en fødsel. En fødsel tager den tid, den tager, og hvis vi skal stresse os igennem forløbet, kan det i sidste ende komme til at gå udover den fødende og barnet, siger Susanne Andersen, formand for kredsbestyrelsen, Jordemoderforeningen i Region Sjælland.