Europæerne slipper uden om danske fotofælder

Det er ferietid og turisterne drøner rundt på de danske veje. Men mens vi danskere skal passe på ikke at blive taget af politiets fotofælder, når vi kører for stærkt, så kan udlændinge sydfra blæse på den automatiske fartkontrol på regionens veje.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Er man dansker på en dansk vej, så er det med at passe på, at fotofælden ikke klapper. Hvis man derimod bor i et europæisk land syd for grænsen, og kun er på besøg i Danmark, så kan man være fuldstændig ligeglad med fotofælder.

Det er ikke fordi politiet ikke gerne ville sende bøder til europæerne, når de har kørt for stærkt på de danske veje.

- Vi har ikke nogen aftale med lande som Frankrig, Holland og Tyskland, så dem kan vi ikke sende bøder til, siger vicepolitiinspektør John Pedersen fra Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi.

Sidste år blev 2281 udenlandske køretøjer fanget i fotofælden i en af de to politikredse, der dækker vores region.

Danmark, Sverige og de andre nordiske lande har et samarbejde, der gør det muligt at sende fartbøder på tværs af grænserne. EU er på vej med lignende regler, men de er endnu ikke vedtaget.

Det kunne være rart, hvis man kunne behandle folk ens, når de kørte for stærkt, siger vicepolitiinspektør John Pedersen.

Men så kan man jo heldigvis trøste sig med, at det samme gælder for os, når vi danskere kører en tur ned igennem Europa.