To et halvt år for kidnapning

En 27-årig mand fik to år og seks måneders fængsel for voldeligt overfald og kidnapning af en kvinde fra Haslev samt medvirken til bankrøveri.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Brutal fremfærd, lød dommerens karakteristik af et voldeligt overfald på en 23-årig kvinde fra Haslev, der blev opsøgt af sin 27-årige ekskæreste 13. december 2006, skriver DAGBLADET Køge.

Den 27-årige Troels Jensen fra København fik i går to et halvt års fængsel for grov vold og kidnapning af ekskæresten, der under trusler med en kniv blev forsøgt presset til at skaffe 10.000 kroner, mens han holdt hende fanget i bilen i fire timer.

Også kvindens kammerat blev afpresset til at skaffe penge under trusler om, at hvis han ikke gjorde det, ville der ske den 23-årige kvinde noget. Mandens forsvarer forsøgte at bagatelisere episoden i Haslev. Kvinden var jo selv kørt med i bilen, fordi hun skulle med til Helsingør for at hente nogle af sine ting efter brudet mellem de to.

- Det er klart, at der er sket et eller andet, men der var ikke tale om grov vold, sagde advokat Steen Petersen.

Anklager Charlotte Ejsbøl pegede i sin procedure på, at den 23-årige kvinde var særligt bange, fordi hun ikke vidste, om hun nogensinde ville komme hjem til sit barn, som hun kort før kidnapningen havde afleveret hos dagplejen.

Da kvinden fortalte om episoden i retten, måtte retten holde pause i nogle minutter, fordi hun brød sammen, da hun fortalte om de fire timer i bilen.

- Jeg vil bare have det overstået, sagde hun grådkvalt.

Med i dommen var også medvirken til bankrøveri i Nordea i Hvidovre 22. maj sidste år, mens han var på flugt fra psykiatrisk behandling, og vold mod en anden ekskæreste. Manden har siddet varetægtsfængslet i godt otte måneder. Han skal nu betale 17.000 kroner i erstatning til den 23-årige ekskæreste.