Esben Lunde Larsen er ny miljø- og fødevareminister

Uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen blev mandag udråbt som ny miljø- og fødevareminister. Ulla Tørnæs overtager i stedet hans sæde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det bliver Esben Lunde Larsen, der indtil i dag var uddannelses- og forskningsminister, der kommer til at overtage posten som miljø- og fødevareminister.

Til gengæld overtager den gammelkendte Venstre-politiker Ulla Tørnæs posten som uddannelses- og forskningsminister.

Det oplyser statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) på Facebook.

Lokale kandidater forbigået

Dermed blev lokale Venstre-politikere som Marcus Knuth, Jacob Jensen, Henrik Høegh og Louise Schack Elholm forbigået. De har ellers alle de seneste dage været nævnt som mulige ministeremner.

Posten som miljø- og fødevareminister blev ledig, da Eva Kjer Hansen (V) lørdag trak sig tilbage efter længere tids stormvejr, da ministeren angiveligt havde fiflet med de beregninger, der lå til grund for de politiske forhandlinger om landbrugspakken.

De Konservative mistede tilliden til ministeren efter forløbet, og efter flere dages hårde forhandlinger under trusler om valg valgte ministeren at gå.

Mindre rokade i Venstre

Udskiftningen udløser en mindre rokade i Venstre.

Ulla Tørnæs sidder i dag i Europa-Parlamentet, men kaldes hjem for at varetage ministerposten.

Hendes plads tages i stedet af Morten Løkkegaard (V), der i dag sidder i Folketinget. Hans plads overtages i stedet af Jakob Engel-Schmidt.

Mens Esben Lunde Larsen er valgt i Vestjyllands Storkreds, Ulla Tørnes kommer fra Holstebro og Morten Løkkegaard og Jakob Engel-Schmidt er valgt i Københavns Storkreds.