¨

Erstatningskrav i Brønderslevsag

Foto: TV ØST

Nu kommer efterspillet med erstatningskrav i Brønderslevsagen.

Den 21-årige Michelle, som har været udsat for mishandling, indespærring og sexuelle overgreb i Brønderslevsagen rejser nu erstatningskrev mod sin far og stedmor. Det oplyser Mona Meelberg, der er Michelles bistandsadvokat til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Erstatningskravet bliver rejst på mandag, og kommer til at lyde på over en halv million kroner. Mette Lindhardt, som er bistandsadvokat for de øvrige ni børn i familien vil også rejse erstatningskrav - omend det forventes at blive noget mindre. Retten i Hjørring fastslår beløbets størrelse på mandag, og skulle forældrene ikke selv være i stand til at betale, får børnene alligevel pengene. I så fald skrider det offentlige nemlig ind, og betaler.

Det vides endnu ikke om kommunerne kan forvente et erstatningskrav for deres manglende indgriben i sagen. Der er aldrig rejst erstatningskrav mod en dansk kommune i sådanne sager. Men to eksperter fra det juridiske Fakultet på Københavns Universitet vurderer overfor Jyllands-Posten, at chancerne for at børnene kan få erstatning er særdeles gode. Tidligere har sager i blandt andet Storbrittanien udløst erstatningskrav, og de to eksperter, professor Michael Gøtze og lektor ph.d. Stine Jørgensen, opfordrer til at sagen bliver prøvet ved en dansk domstol.

- Nogen bør forsøge at få rejst en sag om erstatning til børnene fra de kommuner, som har undladt at gribe ind og også har erkendt at have lavet fejl i sagsbehandlingen. Det vil være vigtigt at få slået fast, at det skal have økonomiske konsekvenser for kommunerne, hvis børns rettigheder tilsidesættes i så grove tilfælde som den aktuelle sag. Det er især vigtigt, at få sendt et signal til kommunerne om, at de ikke har mulighed for at lade økonomiske forhold spille ind, når de skal hjælpe udsatte børn, siger Michael Gøtze til avisen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App