Erstatning til familie efter dødsulykke

Tragisk ulykke på motorvejen udløser godtgørelse til forældre og deres søn på i alt 150.000 kroner. Højesteret afviser forsikringsselskabs protester.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fremover vil det være lidt nemmere for efterladte til dræbte i trafikulykker at få en særlig godtgørelse. Det er virkningen af en dom, som Højesteret afsagde mandag, konkluderer to advokater ifølge Ritzau.

Dommerne godkendte, at et forældrepar og deres søn hver skal have 50.000 kroner, fordi de var vidner til, at familiens yngste, en pige på to år, omkom under en trafikulykke på Vestmotorvejen ved Slagelse i juli 2003. En beruset håndværker var i en tungt lastet varebil braget op bag i familiens personbil, da der var opstået kø på motorvejen. Bilen brød i brand, og det var umuligt at redde den lille pige.

Håndværkeren optrådte groft uagtsomt, men hans kørsel var ikke særlig hensynsløs. På den anden side blev familien udsat for en særlig følelsesmæssig belastning, og derfor godkender Højesteret godtgørelsen. Det havde håndværkerens forsikringsselskab ellers protesteret imod.