Erhvervslivet anbefaler Lolland-Falster

Selv om Lolland og Guldborgsund Kommuner ikke har fået de bedste placeringer i en ny undersøgelse om erhvervslivet, så anbefaler flere virksomheder området.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Virksomhederne i Guldborgsund bliver mere og mere tilfredse med kommunens erhvervspolitik. For 3. år i træk er Guldborgsund gået frem i Dansk Industris landsdækkende undersøgelse af det lokale erhvervsklima. Det skriver Dansk Industri i en pressemeddelelse.

Kommunen er steget indenfor stort set alle kategorier i undersøgelsen. Og et hop opad på 5 pladser placerer Guldborgsund som nummer 68 ud af i alt 96 kommuner – den hidtil bedste placering.

- Vi har haft et godt samarbejde med Guldborgsund Kommune, som har taget resultaterne i Lokalt Erhvervsklima med i deres erhvervspolitik. Virksomhederne bedømmer ikke mindst sagsbehandlingen og muligheden for at skaffe kvalificerede medarbejdere bedre end sidste år. 2 vigtige områder, når det gælder om at få gang i væksten og skabe arbejdspladser, siger Allan H. Schmidt, formand for DI Lolland-Falster og adm. direktør for A. Schillers Maskinfabrik A/S.

Tilfredshed med Lolland

Lolland Kommune er dog stadig Lolland-Falsters bedste erhvervskommune, når man spørger virksomhederne. Med en placering som nummer 54 er Lolland knap så godt bedømt som sidste år overordnet set. Men kommunen blander sig med den bedste tredjedel af landets kommuner, når det gælder om at lægge offentlige opgaver ud i fri konkurrence.

På det punkt er Lolland Kommune Danmarks 16. bedste. Virksomhederne er også tilfredse med kommunens behandling af virksomhedernes bygge- og miljøsager og med planlægningen af erhvervsområder og grunde.

- Lolland Kommune har gjort et stort arbejde for at trække virksomheder til Lolland det seneste år. Men vi kan se på svarene i LE 2013, at det stadig halter med infrastrukturen og med det image, kommunen har blandt de lokale virksomheder. Mens dialogen med embedsmændene er i top, er virksomhederne mere kritiske overfor politikerne, siger Allan H. Schmidt.

Et attraktivt område

Helt overordnet mener virksomhedslederne dog, at Lolland-Falster er værd at anbefale til andre. 6 ud af 10 virksomheder i begge kommuner vil anbefale andre virksomheder at etablere sig i kommunerne.

- Det vidner om en stor lokalpatriotisme på Lolland-Falster. Begge kommuner ligger samlet set lige under middel i Lokalt Erhvervsklima 2013, men mange forhold gør området attraktivt for erhvervslivet. Og med udsigten til blandt andet en ny Femern Bælt forbindelse, Storstrømsbroen og byggeriet af et stort nyt fængsel er der grund til optimisme, siger formand for DI Lolland-Falster, Allan H. Schmidt.

Virksomhederne i undersøgelsen er også blevet bedt om at vurdere, hvilke områder kommunerne først og fremmest bør have fokus på i det kommende år. Her lægger virksomhederne i Guldborgsund især vægt på kommunens indsats for at skaffe arbejdskraft, mens kommunens image står højest på ønskesedlen hos virksomhederne i Lolland Kommune.

FAKTA:

  • DI’s undersøgelse, Lokalt Erhvervsklima 2013, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsklima. Det er fjerde år i træk, at DI laver undersøgelsen.
  • 5.690 danske virksomheder inden for Dansk Industris brancher, blandt andet produktion, transport, engroshandel og service har svaret på undersøgelsen i 2013. De har blandt andet vurderet kommunernes overordnede erhvervsvenlighed, de kommunale rammevilkår og andre helt specifikke erhvervsvilkår som f.eks. skattetryk, kommunal sagsbehandling, arbejdskraft, infrastruktur, image med videre.
  • Virksomhedsledernes bedømmelser vejer 2/3 i undersøgelsens resultat, mens den sidste tredjedel afgøres af statistiske faktorer som skat, grundskyldspromille, privat beskæftigelse, antal nystartede virksomheder, erhvervsfrekvens med videre.
  • 96 ud af landets 98 kommuner er blevet bedømt. 2 mindre kommuner Læsø og Fanø deltager ikke