Erhvervet protesterer over afffaldsgebyr

Erhvervslivet skal til at betale gebyr for deres brug af genbrugspladser. Og det protesterer mange små virksomhederne over. Gebyret gælder nemlig uanset om du kører affald på genbrugspladserne eller ej.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det kommunale affaldsselskab FASAN har fået 125 henvendelser fra små virksomheder, siden stationen i starten af ugen sendte et orienterende brev ud om det nye gebyr. Gebyret koster virksomhederne 840 kroner årligt plus moms.

- Jeg forstår simpelthen ikke den her ordning, fortæller Jes Boje Kjærulff, revisor i Revision Næstved.

Hidtil har erhvervsdrivende de fleste steder kunnet aflevere deres affald mod at betale per gang. Revision Næstveds affald består af pap og papir. Afhentningen af det bliver betalt via huslejen i det kontorfællesskab, de har lejet sig ind på.

Hos FASAN forklarer markedschef Frank Jensen, at man har indført gebyret efter et regeringsudspil på affaldsområdet.

- Vores undersøgelser viser, at mange erhvervsdrivende skaffer sig af med deres affald uden om genbrugspladserne, hvis man skal betale på vægten. Derfor har vi forsøgt at gøre den nye ordning så enkel som mulig, og det er i overensstemmelse med regeringens udspil, fortæller Frank Jensen.

Markedschefen tilføjer, at bestyrelsen vil tage sagen op, hvis der kommer mange henvendelser om åbenbare urimeligheder.

Sidste år blev der afleveret 120.000 tons affald på genbrugspladserne i de nye Vordingborg og Næstved kommuner sidste år. Og det er en femtedel mere end året før. 20 procent af affaldet stammer fra erhvervsvirksomheder.

Også KAVO i Vestsjælland og I/S REFA på Lolland og Falster har efter 1. januar indført erhvervsaffaldsgebyr for alle virksomheder med et SE-nr.


Nyhedsoverblik