Entreprenør dømt for sort arbejde for millioner

Direktør i nedrivningsfirma på Sjælland skal 3 år i fængsel og betale bøde på næsten 20 millioner kroner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sort arbejde for millioner af kroner og systematisk fusk med fakturaer var drivkraften i Sydsjællands Nedrivnings Entreprise ifølge en dom onsdag ved Retten i Næstved.

Den 31-årige direktør Niels Olsen og makkeren Asbjørn Kondrup på 32 år er begge idømt fængselsstraffe.

Direktøren skal 3 år og 3 måneder i fængsel. Samtidig skal han betale en bøde på 19,7 millioner kroner, og han har fået konfiskeret friværdien i 4 ejendomme og et kontantbeløb på 397.000 kroner. Den 32-årige makker er idømt 2 år og 3 måneders fængsel.

Anholdt i februar

Politiet kom på sporet af sagen i slutningen af 2013, og mændene blev anholdt i februar i år. En tredje mand blev også sigtet for at have ydet praktisk assistance i forbindelse med svindelen, og han blev i april straffet med fængsel i 2 år.

Flere gange fik han angiveligt instrukser om at hæve store kontantbeløb fra betaling af urigtige fakturaer.

Efter selv at have scoret 10 procent af beløbet gav han kontanterne videre til den 32-årige, som derefter transporterede pengene til direktøren.

Skatteunddragelse, momssvig og snyd

Tidligere har politiet oplyst, at der er tale om et eksempel på såkaldt kædesvig.

- Mændene havde base i Næstved, men arbejdede for forskellige større firmaer i København, har politikommissær Johannes Skree-Lassen fortalt.

Straffesagen mod direktøren og makkeren drejer sig både om unddragelse af skat, momssvig og om snyd med hensyn til betaling af arbejdsmarkedsbidrag.

Det er uvist, om direktøren og makkeren har valgt at anke dommen.

/ritzau/