Ensomme unge: Nyt værested i Holbæk har stor succes

For en måned siden åbnede foreningen Ventilen et værested for unge i Holbæk. Et tilbud, hvor ensomme unge kan være sammen med ligesindede.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ventilen hjælper ensomme unge. 

Og for en måned siden åbnede de et værested i Holbæk for unge, som savner fællesskabet. Foreningen fortæller, at flere og flere efterspørger væresteder for de unge. 

En undersøgelse fra CFK - Folkesundhed og Kvalitetsudvikling viser blandt andet, at seks procent af de unge mellem 16 og 29 føler sig ensomme. 

- Det har været en rigtig stor succes allerede nu. Vi har åbnet det tilbud, der hedder KomSammen, som handler om, at man mødes med andre ligesindede unge, som også føler sig ensomme. Men hvor man samtidig også får muligheden for at røre sig og lære om sund kost. Der har altså været stor tilslutning og mange der har mødt op, siger Maria Bergmann Nielsen, formand for Ventilen. 

quote Mange af de unge fortæller, at det godt kan tage dem to-tre gange, før de går ind af døren

Maria Bergmann Nielsen, formand for Ventilen

Maria Bergmann Nielsen fortæller, at det kan være et stort skridt at skulle troppe op og vise, at man føler sig ensom. 

- Det er et meget stort skridt. Mange af de unge fortæller, at det godt kan tage dem to-tre gange, før de går ind af døren. De er gået forbi flere gange og vender om igen og går hjem. Og det er bare sejt at finde det mod frem, siger hun til TV ØST.

Hvad er ensomhed?

Marie Bergmann forklarer, at det kan være svært at sætte et enkelt ord på, hvad ensomhed egentlig vil sige. 

- Det er en subjektiv følelse, som kun den enkelte kan sætte ord på. Men helt grundlæggende handler det om, at man ikke får opfyldt de behov, man har for at være social eller en del af et fællesskab, siger hun.  

Og måske kan det undre nogle, hvorfor der er så mange unge, som føler sig ensomme. For de fleste har måske en opfattelse af, at sociale medier engagerer de fleste.

- Ofte kan det være en forvrænget billede, man ser på sociale meider. Mange af billederne ligner den perfekte ungdom, og hvis man ikke føler, at man er der og ikke har succes med vennerne og mangler en plads i fællesskabet, så kan det faktisk være svært at være en del af de soicale medier og føle, at man hører til der, siger Maria Bergmann Nielsen.

Fakta: