Enorm interesse for byudvikling i Næstved

Næstved Kommune udskriver nu en konkurrence om udformning af ny bydel, som blandt skal huse et stort arena-byggeri. Hele 34 projektteams har ønsket at deltage - seks er valgt ud.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Torsdag den 28. juni 2007 gav Næstved Kommune startskuddet til en byplankonkurrence om udformningen af en ny bydel, "Stenlængeområdet". Seks tværfaglige projekt-teams, ledet af arkitekt- eller landskabsarkitekttegnestuer er udvalgt til at deltage i konkurrencen om at komme med det bedste projektforslag.

Interessen for at deltage i dette arbejde har været enorm. Seks projekt-teams er blevet valgt ud af en gruppe på 34.

De seks firmaer skal i løbet af de næste tre måneder arbejde med deres bud på en masterplan for Stenlængeområdet. Projektkonkurrencen bliver bedømt af en dommerkomitée, som dels består af den politiske styregruppe for Næstved arena, dels af 4 fagdommere – Professor, Billedhugger Bjørn Nørgaard, Landskabsarkitekt M.A.A/M.D.L Frode Birk Nielsen, Arkitekt M.A.A Susanne Hansen og Arkitekt M.A.A Jean-Pierre Van Tittelboom.

Konkurrencen er 1. fase i et større bosætnings- og erhvervsudviklingsprojekt omkring en Næstved Arena. Denne fase skal tilvejebringe et overordnet bud på disponeringen af hele Stenlængeområdet, i form af en Masterplan.

Masterplanen skal være en samlet helhedsplan for områdets udbygning, der anviser og illustrerer, placeringsmuligheder for de forskellige byfunktioner, bebyggelsesplan og byggemuligheder, infrastruktur, og grøn struktur.