¨

Enhedslisten kræver indsats mod ulovlig aktivering

Foto: TV ØST

Enhedslisten kræver en landsdækkende undersøgelse af, hvor mange virksomheder, der har flere ledige i aktivering end loven tillader.

      Det skyldes dagbladet Nordvestnyts afsløring af, at 103 virksomheder i Odsherred i år har haft ulovlige aftaler med Jobcenteret om aktivering af kommunens ledige.

      Afsløringen i Odsherred gav anledning til kontrol i Jobcenter Holbæk, hvor man ifølge arbejdsmarkedschef Kasper Kyed, fandt fejl i 10 ud af 734 undersøgte sager.

      - Vi lægger nu de mange eksempler på ulovlig aktivering af ledige i Nordvestsjælland frem i forhandlingerne med regeringen om en helt ny beskæftigelsesindsats. Eksemplerne afslører, at der er et stort behov for at få stoppet virksomhedernes udnyttelse af de ledige som billig arbejdskraft, siger det nordvestsjællandske folketingsmedlem Nikolaj Villumsen (EL) til dagbladet Nordvestnyt.

      De mange ulovlige aktiveringsaftaler i Odsherred blev opdaget, da et medlem af fagforbundet 3F for et par måneder siden klagede over, at han var blevet fyret fra sit job, men tilbudt at fortsætte i samme virksomhed i et aktiveringsjob med offentligt løntilskud.

      Nikolaj Villumsen forventer, at Enhedslisten bliver enig med regeringen om en ny beskæftigelsespolitik i løbet af weekenden.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App