Energibesparelser på skoleskemaet

En række 7. klasser her i regionen kæmper lige nu om at spare mest på energien. Det er SEAS-NVE, som står bag skoleduellen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En række 7. klasse her i regionen kæmper lige nu om at spare mest på energien. Det er SEAS-NVE, som står bag skoleduellen.

Løve Skole ved Høng ligger placeret som nummer 11 i konkurrencen. Der deltager i alt 178 skoler fra hele Danmark. På Løve Skole har eleverne sat ind på, at få alle deres kammerater til at slukke lyset oftere end de gør nu.

-  De gør det nogen gange, men vi bliver nødt til at huske dem på det, og det kan godt være, at de er ved at være lidt trætte af os, siger Nana Brøndel, som går i 7. klasse.

Eleverne har skrevet og tegnet skilte, som efterhånden hænger over alle lyskontakter på hele skolen, så der er ingen undskyldning for at glemme at slukke. De sørger også for, at der bliver sparet på varmen på skolen og aflæser både vand- og el-måleren hver måned.

På hjemmesiden www.skoleduel.dk skal eleverne desuden svare på spørgsmål om energi og lave forskellige projekter om emnet. Konkurrencen slutter den 29. februar i år.

-  Det er godt for ozonlaget, hvis vi sparer, og så kan det være, at vi undgår de der klimaændringer, siger Richard Jensen.

Der er en fest for hele skolen og biografbilletter på højkant i skoleduellen.