¨

Endnu et firma beskylder offentlig institution for tyveri

Foto: TV ØST

CFU Sjælland i Sorø møder nu nye beskyldninger om tyveri, efter at en virksomhed anklager institutionen for at have brugt et af deres navne til et produkt.

Endnu et firma beskylder nu Center for Undervisningsmidler (CFU) Sjælland for at stjæle fra dem. Det er Geografforlaget, som i dagens udgave af dagbladet Børsen anklager den offentlige institution for at have stjålet et navn til et produkt.

Sidste år udviklede CFU Sjælland en app med navnet Xplore2learn. Problemet er bare, at Xplore er det navn, som forlaget bruger til deres undervisningsmaterialer, og som firmaet har fået varemærkebeskyttet.

- Vi ved på baggrund af tests, at alle lærere i det her land ved, hvad Xplore er. Det har vi oparbejdet, og derfor mener vi, at CFU snylter på os, siger forlagsdirektør Tove From Jørgensen til avisen.

Spiludvikler føler sig kopieret

Forlaget er ikke den eneste virksomhed, der føler sig bondefanget af CFU. Onsdag stod Michael Søren Holstein fra spiludviklingsfirmaet Djeeo frem i Børsen og fortalte, hvordan han mener, at CFU Sjælland med produktet Xplore2learn har kopieret produktet Djeeo Education. Sagen kan i værste fald sende firmaet på konkursens rand, mener Michael Søren Holstein, men på University College Sjælland afviste chef Lasse Bjerregard, at de skulle have kopieret Djeeos produkt. Han vil imidlertid ikke kommentere på de nye beskyldninger.

Sagen har nået Christiansborg, hvor politikere fra Venstre og Liberal Alliance vil have de ansvarlige for Xplore2learn fyret. Derudover vil uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen (Rad.V) nu bede CFU Sjælland om en forklaring.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App