Endnu en værnepligtig smittet med MRSA

Tre mænd i alt er nu testet positive for MRSA og hjemsendt fra Antvorskov Kaserne i Slagelse. En hel deling skal nu testes.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Endnu en værnepligtig på Antvorskov Kaserne i Slagelse er blevet testet positiv for den multiresistente svinebakterie MRSA.

Tre mænd er i alt smittet og sendt hjem fra kasernen, oplyser Klaus Poulsen, der er stabslæge 1 i Forsvarets Sundhedstjeneste.

-  To af de smittede har symptomer i form af en rød, betændt finger og bylder i nakken, mens den tredje ingen symptomer har, fortæller han.  

Ifølge stabslægen er smitten formentlig kommet fra den ene værnepligtiges far, der har været på rejse i udlandet. Alle tre mænd behandles ved at gå i bad, hvor de skal vaske sig grundigt i klorhexidin og smøre sig ind i et infektionsmiddel og til sidst spritte hele kroppen af. På den måde skal bakterien, som ikke reagerer på antibiotika, gå væk over tid.

Ifølge Klaus Poulsen er to af de værnepligtige smittede med samme type for MRSA – en sjælden type, fortæller han. Hvilken type MRSA tredje mand er smittet med, mangler prøverne stadig at vise.

Hele delingen bestående af 45 mand vil blive testet på mandag.

-   Her vil alle blive podet og så tager vi den derfra, siger Klaus Poulsen.

MRSA-bakterien er mest farlig for svækkede mennesker.