Endelig strålebehandling i regionen

Kampen for at få strålebehandling til regionen er blevet vundet. Og de glæder tidligere kræftpatienter.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Adskillige års kamp blandt regionens kræftpatienter bliver i dag overstået.

De to nye strålekanoner indvies mandag kl. 14.30 på Næstved Sygehus, og dermed får kræftpatienterne i vores område langt kortere til behandling.

- Det er helt vidunderligt. Det er vi dybt taknemmelige for, og vi er glade på de syge menneskers vegne.

Det fortæller Judith Overgaard fra Nykøbing Falster. Hun har selv været i strålebehandling for brystkræft, og hun har tidligere kørt den lange vej til København for at få behandling.

Indtil nu har patienterne således måttet transporteres hele vejen til Rigshospitalet, og som vi tidligere har dokumenteret her på TV2 Øst, har der for flere patienters vedkommende været tale om timelange transporter, som har taget hårdt på mange af de syge.

Den betragtning er Judith Overgaard enig i.

- Jeg bor jo i Nykøbing Falster og fik stråler på Rigshospitalet, så det var jo en lang tur at tage, fortæller hun.

Ifølge den tidligere sundhedsudvalgsformand i det gamle Storstrøms Amt, Bent Normann Olsen, er det 10 års kamp, som nu er overstået for kræftpatienterne i regionen.

Og den lægelige chef på Næstved Sygehus, Flemming Bach, er sikker på, at tiden med ventelister for strålebehandling nu er et overstået kapitel.

- Vi åbner to strålekanoner hernede, Rigshospitalet åbner fire kanoner, og Herlev åbner også fire kanoner. Så ventetiden på strålebehandling på Sjælland burde - i løbet af de første halve år af 2008 - forsvinde, siger han til TV2 Øst.

Behandlingen af patienterne starter efter nytår.