En million kroner til historisk computerspil

Historiens Hus i Ringsted skal udvikle Internet-spil om Saxo, Absalon og kongerne Svend, Knud og Valdemar.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Middelalderens Danmark og dagens digitale Danmark mødes nu i et helt nyt undervisningsmateriale, som Historiens Hus i Ringsted og en række samarbejdspartnere har fået en million kroner til at udvikle.

Det nye online-spil, ”Saxos Rejse”, skal sende danske skolelever fra 4. – 6. klasse på en rejse gennem landet i 1100-tallet, hvor de skal samle informationer om den borgerkrig, der herskede mellem de tre konger Svend, Knud og Valdemar midt i århundredet.

Online-spillet kommer til at ligge i forlængelse af den nye faste udstilling i Historiens Hus, der får fokus på Ringsted og Danmark i højmiddelalderen. Historiens Hus samarbejder med museerne i Holbæk og Sorø om at udvikle spillet. Det er nemlig meningen, at de middelalderlige seværdigheder i både Ringsted, Sorø, Holbæk og andre dele af Midtsjælland skal indgå i spillet.

- Spillet skal give eleverne en god viden om en meget spændende periode i danmarkshistorien, hvor Ringsted og Midtsjælland i det hele taget spillede en central rolle. Samtidig får de øvet nogle grundlæggende færdigheder i at vurdere forskellige kilder og udsagn, så spillet er både oplysende, lærende og meget underholdende, fortæller Kirsten Henriksen fra Historiens Hus.

Gennem spillet får eleverne et grundigt indblik i 1100-tallets politiske magtspil på en rejse rundt i landet, hvor de møder mange forskellige personer, der giver deres version af det, der nærmest kan kaldes en ”borgerkrig” i Danmark midt i 1100-tallet.

 

Eleverne skal kæmpe om at blive den person, som får lov til at skrive ærkebiskop Absalons version af krigene mellem de tre kongebrødre Svend, Knud og Valdemar, der endte med at gøre Valdemar den Store til enekonge over Danmark. Denne Valdemar er i øvrigt grundlæggeren af Skt. Bendts Kirke i Ringsted.

 

Undervisningsmaterialet er klar om et år.