En løgn for mange - Rasmussen færdig

Sent onsdag blev Michael Rasmussen fra Tølløse taget ud af Tour de France af sit eget hold.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sent onsdag blev Michael Rasmussen flået ud af Tour de France og suspenderet. Løgnene blev en for mange for holdchefen. Journalister overnattede foran hotellet.

 

Præcis klokken to minutter over syv torsdag morgen trådte. Jacob Bergsma ud gennem de elektroniske døre på Hotel Mercure i Pau og hilste på et par af de første morgenfriske journalister.

Et minut senere ringede Rabobank-pressemandens telefon, og han gik ind på hotellet igen. Der var dagen derpå for suspenderingen af Michael Rasmussen. Allerede inden de førte solstrejf ramte hotellets tag spankulerede de første journalister rundt på parkeringspladsen.

Enkelte pressefolk knurrede bag rattet - havde valgt at holde sig i nærheden fremfor turen til hotellet og to timers søvn. De første tv-hold stillede op og gav de første meldinger til redaktionerne derhjemme. Helt tæt på Rabobank-hotellet var der dog ingen, der fik lov til at komme. En politibetjent lod ingen være i tvivl om, at der var 'indgang forbudt'.

Fem timer forinden var parkeringspladsen under hotellets røde neonnavneskilt et sandt inferno af kameraer, biler kastet ind på tværs og nyhedshungrende reportere på forgæves jagt efter billeder af den danske kylling, der var sendt væk af sin chef. 

Smidt ud af Tour de France og suspenderet fra Rabobank efter en løgn for mange. Overvåget af kameraer fra alverdens tv-stationer berettede pressechefen ved midnatstid om danskerensankomst til hotellet i helikopter efter sejren på onsdagens etape.

Om konfrontationen med holdchef Theo de Rooij og hans beslutning. Om Rasmussens utilfredshed, fordi han med bøden på 10.000 euro fra holdet og advarslen fra UCI mente, han havde fået straf nok. Pressefolkene sloges for at komme først ind på det franske hotel, hvorefter de begyndte en ny kamp for at komme først ud, da det stod klart, at kun parkeringspladsen var stor nok til at rumme de mange fremmødte. Horden af pressefolk blev samlet på rekordtid, efter holdet havde gjort suspenderingen af Tourens førende rytter officiel. Men forinden var Michael Rasmussen kørt væk af sportsdirektør Erik Dekker, hvilket den franske avis l'Equipes fotograf havde fanget. Væk til et andet fransk hotel, som det hed sig. Iban Mayo og andre holds ryttere fulgte showet bag glasruder på første sal, mens Bergsma bekræftede nyheden.

Rasmussens kom onsdag aften til hotellet før de øvrige ryttere. Danskeren kom i helikopter fra toppen af Col d'Aubisque efter sin sejrsceremoni, presseseancerne og dopingtestene. Jacob Bergsma fortalte, at Theo de Rooij havde konfronteret Rasmussen med oplysningerne, som DR kom ud med tidligere onsdag. Den tidligere cykelrytter David Casani fortalte, at han havde mødt Rasmussen i Dolemitterne den 14. juni, hvor Rasmussen overfor holdet hævdede, at han havde været i Mexico. Løgn. En for mange - for Theo de Rooij.

De øvrige Rabobank-ryttere rullede senere ind i holdbussen, hvor de Rooij fortalte dem om sin beslutning. Store følelser. En græd. Ingen undskyldning fra Rasmussen, der var med i bussen.

Med er han ikke onsdag, når Tour-feltet sendes af sted fra Pau. Spørgsmålet er, om holdkammeraterne er det. Fra morgenstunden holdt Rabobanks holdbus og holdbiler klar, som skulle de til start. Afgørelsen er rytternes.