Embedsmænd under lup

Regionspolitikeren Lennard B. Nielsen har sat embedsmændene i region sjælland under lup. Han mistænker embedsværket for bevidst at sortere i, hvilke henvendelser fra borgerne, der sendes videre til politikerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sagen startede tilbage i marts, da en pårørende til en kræftsyg via Region Sjælland rettede henvendelse til Lennart B. Nielsen med spørgsmål til behandlingsgarantien. Brevet gik gennem embedsværket, men nåede aldrig videre. Nu mistænker Lennard B. Nielsen, der er formand for Forum for Behandlingsgarantier i Region Sjælland embedsmændene for at undlade, at sende brevet videre til ham.

- Jeg frygter, det er embedsmændene i toppen, der vil til at bestemme, hvilke henvendelser fra borgerne vi skal tage os af, siger Lennart B. Nielsen. 

Men den mistanke afviser direktør i Region Sjælland Jens Peter Sørensen. 

- Det har ikke noget på sig. Man har opfattet brevet som om det var noget rent administrativt, der blev spurgt om. Man havde også lavet et svar med en kopi til Lennard. Men af en eller anden ubegribelig grund, er det brev aldrig blevet afsendt. 

Men den udlægning beroliger ikke Lennart B. Nielsen, der mistænker embedsmændene for at handle systematisk. 

- Jeg accepterer meget nødigt en eller anden dårlig forklaring om, at det bare er et uheld, siger han.  

Derfor vil han nu bede Regionsrådet foretage en undersøgelse af, hvad der er sket i sagen. 

- Det skal også vise, om der ligger flere breve, der er til mig, og som jeg ikke har kendskab til.

Næstformanden i Region Sjælland Ingelise Hansen ser positivt på en undersøgelse, der tidligst kan komme på tale efter sommerferien. Hun har dog helt tillid til embedsmændene. 

- Der er ingen der sorterer i det og jeg har stor tillid til det embedsværk vi har, siger hun. 

Patienten det hele drejede sig om, har efter nogen ventetid fået svar på sin henvendelse til Region Sjælland.