Elevprotesterne spreder sig

Elevernes protester mod nedskæringerne på bl.a. gymnasierne spreder sig. Også gymnasielærere har nedlagt arbejdet i sympati med eleverne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Antallet af gymnasier, der slutter sig til de landsdækkende protester mod regeringens planlagte nedskæringer på uddannelsesområdet, stiger. Tirsdag eftermiddag havde vrede elever på op mod 30 gymnasier i Jylland, på Fyn og Sjælland boykottet undervisningen, og i byerne København, Århus, Odense, Struer og Aalborg samledes tusinder af elever til demonstrationer.

Eleverne fik tirsdag også støtte fra gymnasielærerne på Ingrid Jespersens Gymnasieskole. De nedlagde arbejde i sympati med elevernes protest, udtaler lærerne.

Gymnasielærerne støtter desuden en udtalelse fra Gymnasieskolernes Lærerforening, som fordømmer regeringens forslag om besparelser på det almengymnasiale område som en del af finanslovsforslaget.

- Besparelser i uddannelsessektoren stemmer ikke overens med regeringens mål om uddannelse i verdensklasse, mener lærerne på Ingrid Jespersens Gymnasieskole.

Ifølge Danske Gymnasieelevers Sammenslutning (DGS) løber besparelserne på finansloven op i 431 mio. kr. De 53 mio. skal spares på gymnasier og HF, mens erhvervsskolerne skal skæres over 50 mio. kr. Det er uansvarligt, mener DGS.

- Besparelserne vil ikke alene forringe hverdagen for hver enkelt elev. De vil også svække mulighederne for at sikre vækst og velstand i fremtidens Danmark, fordi uddannelse jo er det, vi skal leve af i en globaliseret verden, siger formand for DGS, Gry Möger Poulsen.

Hun appellerer til, at især Dansk Folkeparti tænker sig om en ekstra gang, før de stemmer for finansloven.

- I sidste ende skal de jo lægge de afgørende stemmer for finansloven. Under valgkampen lovede de guld og grønne skove til uddannelserne og ville være "ungdommens parti". Det er nu, de skal bevise, om det bare var ren snak, eller om der er konkret handling bag, siger DGS-formanden.

/ ritzau /