Elever må blive i PCB-ramt lokale: Møbler er forsinkede

Det nye inventar til nye pavilloner på Frederiksberg Skole i Sorø når ikke frem, så flere klasser må blive i PCB-ramte lokaler.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Elever på Frederiksberg Skole i Sorø kan alligevel ikke rykke ud af PCB-ramte lokaler efter sommerferien, som det hele tiden har været meningen.

Inventaret til de nye pavilloner er nemlig forsinkede og flere klasser må blive i de lokaler, der gennem længere tid har været genstand for meget debat, fordi de er forurenet med giftstoffet PCB.

Pavillonerne bliver sat op inden skolestart, men der vil stadig mangle både stole, borde og andet inventar, skriver avisen Sjællandske.

-       Vi er ligeså ærgerlige som alle andre, og det har overrasket os, at der er så lang leveringstid, siger Henrik Madsen, der er chef for Fagcenter Børn og Familie i Sorø Kommune til Sjællandske.

Foreløbigt ser det ud til, at eleverne skal blive en måned i det forurenede Hus 5 og ifølge Henrik Madsen vil de samme forholdsregler som hidtil gøre sig gældende. Der skal blandt andet luftes ekstra grundigt ud og rengøringen skal være omstændig.

-       Vi betragter det ikke som noget voldsomt problem, men det er da ærgerligt, fortæller Henrik Madsen.