¨

Elever laver selv klasselokale om

Foto: TV ØST

7.z. på Abildhøjskolen i Præstø har i en uge været i gang med et pilotprojekt, hvor de skal shine deres eget klasseværelse op. Meningen er bedre indeklima samtidig med, at eleverne lærer noget.

 

Der er måske langt fra malerpensler og skruer til brøkregning og kommaregler. Alligevel er 7.z. på Abildhøjskolen i Præstø i gang med en make-over af deres klasseværelse.

- Den gamle klasse var kedelig, kold, trist og upersonlig, men det bliver der i hvert fald lavet om på nu, siger Michala Holgersen, der går i 7.z.

Det er en del af et projekt fra foreningen Skøn Skole, hvor elever har brugt en uge på at gøre deres klasselokale i stand. 7.z. er blevet pilotklasse på projektet, der efter planen skal føres ud til resten af landet. Foreningen Skøn Skole skaffer materialer og eleverne laver selv deres klasseværelse om. Udover at børnene lærer noget håndværk, får de også almindelig undervisning.

- De skal regne ud, hvor meget maling, de skal bruge til en væg, der skal males to gange. Eleverne skal også skrive rapporter om hele forløbet, og der får de en masse skriftlig erfaring, siger Anne Hopmann, der er formand for foreningen Skøn Skole.

02:13 Luk video

Malerforbundet er kritisk overfor projektet:

01:53 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App