Elever kæmper for skole

I går var det forældrene og lærerne, der gjorde hvad de kunne for at redde Fladså Privatskole. I dag gik eleverne så i aktion.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I går fortalte vi om Fladså Privatskole, som muligvis ender med at lukke, fordi den ikke lever op til loven om et bestemt antal elever - og dermed ikke kan få statsstøtte. Forældre og lærere appellerede til borgmestrene i Vordingborg og Næstved om at få et tilskud, som hver skoleelev i Danmark er berettiget til, og i dag var det elevernes tur. De tog bussen til Vordingborg for at aflevere breve personeligt til borgmester Henrik Holmer.

- Det, at jeg er kommet på Fladså Privatskole, er det bedste, der er sket i mit liv. Jeg håber virkelig, at borgmesteren forstår, hvor vigtigt det er for os, siger Nana Nielsen fra 8. klasse.

- Det er en god skole, hvor man kan lære mange ting, og nogle gange får man lov til at spille sjove spil i timerne, siger Frederik Ubbesen fra 2. klasse.

Mange af eleverne har tidligere haft svært ved at fungere i folkeskolen. Fladså Privatskole har hjulpet dem videre, og det var netop det, som eleverne fortalte borgmester Henrik Holmer i dag.

- Jeg synes, at det er flot, at I gør det her for jeres skole, og jeg vil nu gå videre til mit udvalg med sagen, lød det fra borgmesteren.

Efter at have hilst på Henrik Holmer, fremført deres sag og afleveret deres breve, tog eleverne tilbage til Fladså Privatskole for at mødes med endnu en politiker. Formanden for udvalget for børn og unge i Næstved, Søren Dysted, var mødt op til en snak med de ældste elever om skolens fremtid.

- Jeg håber, at han kan hjælpe os, for vi kan få det svært, hvis vi bliver flyttet tilbage i folkeskolen, siger Nana Nielsen, 8. klasse.

Fladså Privatskoles fremtid bliver afgjort i løbet af de næste dage. Hvis ikke den får det nødvendige tilskud på cirka 500.000 kroner, bliver skolelederen nødt til at dreje nøglen om den 1. april.