¨

Elever gør status: Her hitter den nye folkeskolereform

Foto: TV ØST

Den ellers udskældte skolereform er ganske populær hos både elever, forældre og ledelse på Flakkebjerg Skole syd for Slagelse.

Den ellers så udskældte skolereform er rigtig, rigtig god.

Det mener de i hvert fald på den lille Flakkebjerg skole i Slagelse. Her siger både eleverne og ledelsen, at skolen fungerer bedre end nogensinde før, når de vurderer forløbet med skolereformen, der nu er over 100 dage.

-   Vi er afgjort blevet en bedre skole, siger skoleleder Lisbeth Bergstedt til TV ØST.

Siden skolereformen gjorde sit indtog er der blandt andet kommet længere skoledage og de 134 skolelever fra 0 - 6. klasse møder klokken 7.30 hver dag og så er der blevet indført mere motion og bevægelse i timerne samt en daglig lektiehjælp.

-   Det er bedre end det gamle, synes jeg. Der er kommet lektiecafe, bevægelse i undervisningen og understøttende undervisning og jeg kan rigtig godt lide det, fortæller Christian Sørensen, der går i 6. klasse.

Også forældre virker til at være ganske begejstrede. I en brugertilfredshedsundersøgelse fra Slagelse Kommune lavet i efteråret svarer hele 89 procent af forældrene på Flakkebjerg Skole, at de er meget tilfredse med skolen på en række områder som eksempelvis undervisning.      

- Og det vil vi prøve at markere lidt ved at sige, at vi synes, skolereformen er positiv og vi siger det altså ikke bare fordi, det skal virke som et glansbillede, det er virkelig sådan, siger Peter Svendsen, der er formand for skolebestyrelsen på Flakkebjerg Skole.

Skoledagene på Flakkebjerg Skole slutter efter skolereformen senest klokken 14.10.

Se mere i vores nyhedsudsendelse klokken 19.30.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App