Elev slipper for erstatningskrav efter bombetrussel

Den 18-årige mand, der stod bag en falsk bombetrussel til Slagelse Gymnasium slipper for at skulle betale erstatning. Han risikerer dog bøde eller fængsel.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Bombetruslen blev indtelefoneret på gymnasiet d. 17 december, og efterfølgende tilstod en 18-årig elev, at det var ham, der havde gjort det.

Bombetruslen betød, at elever og ansatte blev evakueret, skolen lukkede, og politiet og fem bombehunde brugte en stor del af dagen på at gennemsøge skolen.

Sigtet slipper for erstatningskrav

Eleven blev smidt ud af gymnasiet og er nu sigtet i sagen, men han skal ikke betale erstatning, skriver Sjællandske.

Hos politiet fortæller de, at det, at tage ud til steder med bombetrusler, er en del af de opgaver, politiet udfører for samfundets regning.

- I situationer med bombetrusler kræver vi ikke erstatning, for det arbejde, vi har gjort, fortæller vicepolitikommissær hos Lokalpolitiet i Slagelse, Hugo Larsen til avisen.

Læs også: Mobning bag bombetrussel

Heller ikke 10. klassescentret X-Class, som skulle have haft terminsprøver på gymnasiet den dag, vil rejse et erstatningskrav.

- Nej, og det har vi allerede talt om og besluttet. Vi havde ingen afledte ekstraudgifter på grund af bombetruslen, og afbrydelsen af vores terminsprøver, for vi lod alt udstyret blive på gymnasiet og gennemførte så de sidste to timer af den afbrudte terminsprøve dagen efter, fortæller Kim Stendorf, som er viceskoleleder.

Risikerer bøde eller fængsel

Den 18-årige er sigtet efter straffelovens paragraf 266, som omhandler trusler og lyder sådan:

Den, som på en måde, der er egnet til hos nogen at fremkalde alvorlig frygt for eget eller andres liv, helbred eller velfærd, truer med at foretage en strafbar handling, straffes med bøde eller fængsel indtil 2 år.

- Nu er det op til vores jurister at se på sagen, siger vicepolitikommissær Hugo Larsen fra lokalpolitiet i Slagelse til Sjællandske.