Elev risikerer fængsel

En elev på Ceus i Nykøbing F. risikerer nu op til seks måneders fængsel. Eleven har videresendt en privat sex-film via sin mobiltelefon.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En mandlig elev på uddannelsesinstitutionen Ceus i Nykøbing F. risikerer nu op til seks måneders fængsel for at have videresendt en privat sex-film via sin mobiltelefon.

Det skriver Lolland-Falsters Folketidende.

Han og en 19-årig kvindelig medstuderende var blevet enige om, at der skulle filmes, mens han fik et såkaldt "blowjob". Men parret var ikke enige om, at andre skulle have lov at se filmen. Derfor har den 19-årige pige anmeldt ham til politiet.

Politiet mener, der er tale om en æreskrænkelse, som kan straffes med bøde eller fængsel indtil et halvt år. Skolens bestyrelse bliver orienteret om sagen torsdag, og rektor for Ceus' HHX-afdeling, Hans Jørgen Kristiansen, vil nu lade retssystemet tage sig af sagen.

Sagen har vakt røre på uddannelsesinstitutionen, hvor det de seneste dage har svirret med rygter og sladder, om hvad der rent faktisk er foregået. Den 19-årige pige har været nødt til at flytte skole på grund af mobning, mens drengen er blevet mødt med trusler.

Marianne Lomholt fra foreningen Sex og Samfund, siger, at unge generelt skal tænke sig om, hvis de lader sig filme, når de er sammen med andre, fordi det kan misbruges senere.