¨

Elev bag bombetrussel smidt ud af skolen

Foto: TV ØST

Den 18-årige elev, der tirsdag truede med en bombe på Slagelse Gymnasium, er torsdag blevet bortvist permanent fra skolen.

Det kommer til at koste en 18-årig mand hans uddannelse på Slagelse Gymnasium, at han tirsdag indtelefonerede en trussel på112 om, at der var en bombe på skolen.

Politiet modtog truslen lidt før klokken 11, og betjente med bombehunde brugte en stor del af dagen på at gennemsøge gymnasiet uden dog at finde nogen bombe. Klokken 16.50 samme dag erkendte en 18-årig mand at stå bag truslen. Han forklarede, at han siden sommer, hvor han begyndte på skolen, var blevet mobbet, og at det var årsagen til episoden.

Nul tolerance

I første omgang undersøgte skolens ledelse baggrunden for hans udtalelser og ville ikke umidelbart smide ham ud, men det har den valgt at gøre nu.

- Vi har bortvist ham permanent. Jeg mener ikke, at vi kan have en elev gående, der udsætter medarbejdere og andre elever for noget så alvorligt. Hvis ikke det har konsekvenser, vil andre kunne gøre noget lignende til sommer, hvis ikke de lige gider op til engelsk eksamen, og så ved de, at det ikke har nogen konsekvenser. Vi er nødt til som gymnasium at have en nultolerance over for den slags, siger gymnasiets vicerektor Lotte Büchert til TV2 ØST.

Hun fortæller, at den 18-årige elev havde svært ved at forstå, at han skulle smides ud, og han bad om en chance til, men det er sagen for alvrlig til, lyder det fra vicerektoren.

Højt fravær

Skolen har undersøgt den 18-åriges påstand om, at han gennem længere tid skulle være blevet mobbet, men har ikke kunndet finde belæg for, at det skulle være fundet sted.

- Jeg har talt med lærere og studievejledning, og de tegner et billede af en elev, som trivedes godt i en god, social klasse. Han har haft meget fravær, og derfor har studievejlederen fulgt ham og haft en række samtaler med ham. Her har han ikke nævnt noget om, at han blev mobbet, men han har sagt, at der var nogle private, personlige problemer derhjemme, der gjorde det svært for ham at passe skolen. Hvis han var blevet mobbet, forstår jeg ikke, at han ikke har nævnt det til samtalerne, hvor han havde alle muligheder for det. Det er i hvert fald vanskeligt for os at tage det alvorligt nu - specielt fordi han heller ikke vil fortælle, hvem der i givet fald stod bag, siger Lotte Büchert.

Hun har været i kontakt med Ungdommens Uddannelsesvejledning, som nu i samarbejde med den 18-årige skal finde ud af, om han vil begynde på en skole et andet sted. Han er i øvrigt blevet sigtet efter straffelovens paragraf 266, som handler om trusler og kan give op til 2 års fængsel.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App