Eksveninde dømt for fotokrænkelser

En 16-årig pige fra Slagelse blev torsdag dømt for at have lagt pikante billeder af en tidligere bedste veninde forskellige steder på uddannelsesstedet Selandia

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det kommer til at koste en 16-årig pige en bøde på 6000 kroner, at hun i august sidste år lagde billeder forskellige steder på erhvervsskolen Selandia i Slagelse af sin tidligere veninde kun iført trusser og bh. Det skriver Sjællandske.

Den 18-årige kvinde, det gik ud over, har selv sendt billedet til den 16-årige på et tidspunkt, men i et Snapchat, hvor billedet kun vises i 10 sekunder. Den 16-årige nåede dog at affotografere billedet.

Måske 500 kopier i omløb

Den 18-årige har ikke selv set billederne, der blev lagt ud på skolen, hvor de begge gik, men hun har fået at vide af andre, at der nok var omkring 500 kopier i farve og i A4 størrelse. Selv har hun ingen ide om, hvorfor den 16-årige valgte hende som offer.

- Vi var bedste veninder og havde ellers været sammen hver dag i et år eller halvandet. Hvorfor hun (den 16-årige red.) gjorde det, ved jeg ikke. Hun blev uvenner med dem, jeg gik sammen med, men hvorfor det skulle gå ud over mig, ja, det forstår jeg altså stadigvæk ikke, fortalte hun i retten, hvor den 16-årige i øvrigt dukkede op så sent, at dommeren valgte at dømme hende, selv om hun ikke nåede at forklare sig.

Blev frustreret

Hun valgte i stedet at kontakte TV2 ØST fredag eftermiddag for at få sin side af sagen frem.

- Det hele startede med, at hun (den 18-årige red.) chikanerede mig. Hun tog mine venner fra mig, gjorde mig til grin og udstillede mig, og det tog psykisk hårdt på mig. Jeg blev frustreret og fik nok, og så tænker man sig ikke altid om, forklarer hun.

Men hvorfor tog du ikke bare en snak med hende?

- Jeg var bange for, at hun ville udstille mig endnu mere, hvis jeg snakkede med hende om det, og bange for at hun ville fordreje mine ord og sige det videre til alle mulige andre, siger den 16-årige, der ikke har kommentarer til, hvorvidt hun fortryder at have uddelt billederne af sin tidligere veninde.

- Man må tage det sure med det søde. Flere kommentarer har jeg ikke til det. Jeg kan dog undre mig over, at hun føler sig krænket over det. Hun deler selv flere billeder på sin Instagram på nettet, der er værre end dem på skolen, og hvor hele verden kan set det, siger hun.

Det var ifølge både hende og hendes mor trafikken, som var skyld i, at de kom for sent til retsmøde, hvor den den 16-årige altså blev idømt 20 dagsbøder á 300 kroner.

TV2 ØST er lørdag eftermiddag blevet kontaktet af den 18-årige kvinde, der er offeret i sagen. Hun siger, at hun er chokeret over at blive beskyldt for chikane, og at det skulle være årsagen til den ubehagelige sag.

- Det er grebet ud af luften. Jeg har på ingen måde chikaneret min tidligere veninde. Jeg blev meget overrasket, da jeg læste hendes udtalelser, siger hun.