Ekstra DF-mandat giver plads til Camre

Der bliver ikke stor udskiftning bag skrivebordene på Dansk Folkepartis kontorer på Christiansborg. Mogens Camre bliver formentlig det mest kendte nye ansigt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Med 25 mandater fik Dansk Folkeparti en fremgang på et enkelt mandat og sit bedste valg nogensinde ved valget tirsdag. Det gode resultat giver genvalg til alle de profiler, der genopstiller og adgangsbilletter til Folketinget for flere nye folk.

Partiets vinder et ekstra mandat Sydjylland, og det betyder, at europaparlamentarikeren Mogens Camre formentlig kan realisere sine planer om at vende tilbage til den hjemlige politiske scene. De øvrige tre mandater vil højst sandsynligt give genvalg til indfødsretsordfører Søren Krarup, miljøordfører Jørn Dohrmann og kulturordfører Karin Nødgaard.

i Sjælland Storkreds får partiet fremgang. Her er det partilederen Pia Kjærsgaard, der trækker hele fire andre DF'ere med sig ind i Folketinget. Det giver formentlig genvalg til den unge familie- og forbrugerordfører Mia Falkenberg og erhvervsordfører Colette Brix, mens Carl Christian Ebbesen står til at blive ny mand på borgen.

Den sidste plads bliver efter alt at dømme besat af Liselotte Blixt fra Greve byråd eller Henrik Brodersen.

Til gengæld mister partiet et mandat i Kjærsgaards tidligere kreds, Københavns Omegns Storkreds. Her får partiet nu to mandater, og det giver formentlig genvalg til den tidligere pressechef Søren Espersen og skatteordfører Mikkel Dencker.

/ ritzau /