Eksplosion i bankrøverier

Sommeren har budt på en eksplosion i antallet af bankrøverier. Allerede nu har der været flere bankrøverier, end de foregående år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mens Familien Danmark har valfartet til stranden i det gode vejr, har bankrøverne støvet maskerne af og fundet knive og pistoler frem.

17 bankrøverier er det blevet til i den seneste måned - svarende til et bankrøveri hver anden dag. I bankernes brancheforening, Finansrådet, er kontorchef Niels Crone Lyngkjær ærgerlig over udviklingen.

- Det er jo fuldstændig vanvittigt. 17 røverier på en måned er jo op mod en fordobling af det gennemsnitlige antal røverier på en måned, hvor vi de seneste to år har ligget omkring 70 røverier om året, siger han

Og den seneste måneds stigning står ikke alene. I første halvår af i år blev der begået 58 bankrøverier og med de 17 nyeste røverier er tallet derfor allerede højere end de foregående år.

Ifølge Finansrådet er der ikke et entydigt mønster i at sommermånederne har været hårdest ramt.

- Vi har også set, at aktiviteten pludselig stiger i de mørke måneder, så det er svært at sige noget om, hvorfor det stiger eksplosivt nu, siger Niels Crone Lyngkjær.

Af de 17 røverier er seks gået ud over Danske Bank-filialer, men heller ikke dette er der ifølge Finansrådet et mønster i.

- Vi har tidligere også set perioder, hvor det var Nordea, der var hårdest ramt, siger Niels Crone Lyngkjær.

Finansrådet vil nu indskærpe over for bankerne at følge sikkerhedsprocedurerne nøje, så røverne ikke får blod på tanden, fordi de slipper af sted med for store beløb fra bankernes kasser og bokse.

Udbyttet fra de 58 bankrøverier i første halvår blev i gennemsnit på 60.000 kroner per røveri.

/ritzau/