Eksperter med lytteudstyr skal lede efter forsvundne søfolk

Det har kostet mindst et af de 11 besætningsmedlemmer livet, at et 80 meter langt fragtskib søndag eftermiddag kæntrede i Kadetrenden 15 sømil - knap 28 kilometer vest for Gedser tæt på Femern Bælt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et forbipasserende russisk skib så fragtskibet - "Omer N" - kæntre kort efter kl. 15 og slog alarm. Det russiske skib samlede tre af besætningsmedlemmerne op af bølgerne. En redningshelikopter har bjærget yderligere en person, der ikke var i live, oplyser Søværnets Operative Kommando (SOK).

Fragtskibet, der ligger på bagbords side, var kort efter klokken 20 drevet på grund, og dykkere fra Søværnets frømandskorps var kommet op på det. De var dog endnu ikke trængt ind i skibet.

- Dels skal de finde ud af, hvordan de kommer ind i skibet, dels skal de være sikre på, at det ligger fast på grund, så det ikke pludselig synker endnu mere, siger stabsvagten hos SOK.

Desuden var en gruppe eksperter med lytteudstyr på vej til det forliste skib i et forsøg på at høre, om der er livstegn fra de syv besætningsmedlemmer, der formentlig er fanget i skibet.

En dansk og en tysk redningshelikopter er sat ind i redningsaktionen. Det samme er danske og tyske redningsbåde, det danske patruljefartøj Lommen, en tysk politihelikopter og skibe i området, oplyser vagthavende hos SOK.

Skibet, der havde tyrkisk besætning, sejlede med kunstgødning, der var pakket i sække. De tre besætningsmedlemmer, der blev reddet op af vandet, mener ikke, at lasten har kunne forskubbe sig, men har ikke kunnet give anden forklaring på kæntringen.

- Det eneste vi kan udelukke på nuværende tidspunkt, er en kollision, siger stabsvagten hos SOK.