Ekspert chokeret over Trelleborg

Dybt chokerende, at Bank Trelleborg har så store økonomiske problemer, vurderer bankekspert.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Bank Trelleborg er et enkeltstående tilfælde, vurderer bankekspert Bjarne Jensen, direktør i Bjarne Jensen Consult, efter meddelelsen om Slagelse-bankens finansielle problemer.

Bjarne Jensen venter ikke at se flere småbanker med problemer i den nærmeste fremtid. 

- Jeg er dybt chokeret over, at der er et pengeinstitut, der kommer ud med sådan en meddelelse på nuværende tidspunkt om at de er i likviditetsnød og i solvensnød. Så dårlig er konjunkturen i Danmark ikke. Jeg havde slet ikke troet, at der kunne være et pengeinstitut, der kunne være i så dårlig form, siger Bjarne Jensen. 

Han vurderer, at problemerne må bunde i enten tab på værdipapirer eller uheldige investeringer og altså ikke efterveer fra den amerikanske boligkrise, som har givet flere udenlandske banker og kreditselskaber store problemer. 

- Danske banker er velkonsoliderede og har normalt rigtig godt styr på forretningen, så derfor er jeg meget spændt på at få en årsagsforklaring. Jeg tror ikke vi kommer til at se flere småbanker i problemer i den kommende tid - selv om overraskelsernes tid selvfølgelig ikke er forbi, siger Bjarne Jensen, som mener, at Bank Trelleborg har været meget fåmælte om problemerne.

Mandag morgen meddelte Bank Trelleborg i en fondsbørsmeddelelse, at der var indgået en aftale med et større dansk pengeinstitut om "sikring af likviditet og solvens". Bjarne Jensen vil ikke komme med bud på, hvilken storbank det er der skal redde Bank Trelleborg.

- Men hvis banken er børsnoteret, burde de sende en meddelelse ud nu og give sig til kende, siger han.
  /ritzau/