Eftersøgt for skyderi frygter hævn

Eftersøgt for drabsforsøg ville hjem og hentes af politiet, sagde han i telefonen før anholdelse i lufthavn.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den eftersøgte 22-årige mand for skyderiet i Ringsted i weekenden frygter hævn, fortalte han politiet i telefonen fra en europæisk lufthavn. Derfor ville han gerne hentes af politiet ved gaten i lufthavnen i Kastrup.

- Hans returbillet til Danmark var til starten af maj. Vi skaffede ham mulighed for at ombytte den. Hvis han ikke var blevet anholdt, var han nok allerede kommet tilbage, siger vicepolitiinspektør Jens Møller fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Han forventer nu, at den 22-årige først vil blive udleveret i løbet af 8-10 dage. Hvilket europæisk land manden befinder sig i, vil Jens Møller ikke oplyse.

- Det ønsker han ikke, fordi han frygter, at nogen vil ham eller hans familie ondt. Han ved jo godt, at han har haft en konfrontation og næsten slået en anden ihjel, siger Jens Møller.

- Han fortalte, at han hverken turde rejse til Danmark eller sit hjemland (Marokko). Han befandt sig så at sige i ingenmandsland, siger vicepolitiinspektøren.

Manden var på flugt efter et skudopgør i et rækkehus på Sct. Gertrudsgade i Ringsted lørdag. Her blev to brødre såret af skud, og den enes tilstand var alvorlig, efter at han var blevet ramt i maven.

Angiveligt drejede affæren sig om et skænderi om handel med narkotika. Et vidne til skyderiet har sagt, at brødrene også var bevæbnet og var ude efter den 22-årige dansk-marokkaner.

Tidligere har politiet fortalt, at brødrene blev afhørt i en sag, som implicerede bekendte af den 22-årige. Han mistænkes for dobbelt drabsforsøg. Han blev anholdt i lufthavnen på en efterlysning via Europol.

- Vi talte kun om det praktiske og slet ikke om sagen, selv om han selvfølgelig godt ved, hvad vi vil tale med ham om, siger Jens Møller.