¨

Efterskolen var advaret

Foto: TV ØST

For bare fire år siden fik alle landets efterskoler besked fra Søfartsstyrelsen om at være ekstra påpasselige, når de sejler med elever.

I 2007 blev reglerne indskærpet efter en alvorlig kæntringsulykke i Sejerøbugten, hvor en efterskolelærer fra Odsherred sejlede ud med ni elever, skriver Ekstra Bladet. Båden kæntrede, og elever og lærere lå i vandet i 20 minutter før en redningsbåd fra Sejerøfærgen fik dem bjærget.

- Dengang indskærpede vi overfor efterskolerne, hvad det er for regler, der gælder. Noget tyder på, at vi skal gøre det igen, siger synschef ved Søfartsstyrelsen, Lars Nielsen, til Ekstra Bladet.

Reglerne indskærper blandt andet, at der skal være nødraketter ombord og tilstrækkeligt sikkerhedsudstyr. Selvom Lars Nielsen ikke vil forholde sig til den konkrete sag, understreger han, at reglerne om godt sømandsskab, altid skal overholdes. De unge fra efterskolen var iført redningsveste, men ikke overlevelsesdragter. Og det er ikke godt nok, ifølge Larn Nielsen.

- Sømanden skal sørge for, at de der er i båden, kommer godt hjem. Og hvis det indebærer, at der er heldragter til alle, som kan holde til meget koldt vand, så skal der altså være det, siger han.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App