¨

Efterskole svarer på kritik

Foto: TV ØST

De seneste to dage har Lundby Efterskole gennemlevet et forfærdeligt mareridt. Elever har mistet en lærer, og fem kammeraters liv er stadig i overhængende fare. Midt i sorgen er det haglet ned med kritik. Nu svarer skolen.

Normalt sover lærerne i vagtværelset. Men denne weekend flyder det med madrasser og dyner i opholdsstuen.

Og selvom viceforstanderen selv har været med til at formulere et rygeforbud på skolen, så er der ingen, der peger fingre af, at han denne søndag tænder sin cigaret i gårdspladsen. Lundby Efterskole er i undtagelsestilstand.

Men midt i sorgen over tabet af en lærer og frygten for, at kammerater heller ikke overlever, har det havlet ned over skolen med kritik. Lokale og fagfolk har fundet det uforsvarligt, at skolen valgte at lade elever sejle halvanden kilometer ud på det kolde vand i Præstø Fjord, og i går erfarede Søfartsstyrelsen, at den kæntrede båd ikke var sikkerhedsgodkendt.

Skolen vi ikke forholde sig til Søfartsstyrelsens kritik, før der foreligger en redegørelse. Men viceforstander Lars Jensen siger til TV2 Øst, at selvom han havde fuld tillid til den vurdering, den 44-årige friluftslærer Michael Jørgensen tog, så vil han se på, om der er nogle ting, der kunne have været gjort på en anden måde.

De fleste af de 25 elever, der skulle have tilbragt weekenden på Lundby Efterskole er taget hjem. Otte er blevet tilbage på skolen, og nogle har modtaget krisehjælp. I aften mødes hele skolen i foredragssalen, hvor forstander Truels Truelsen vil informere elever og forældre om fredagens hændelsesforløb. Sydsjællands og Lolland-Falsters politi vil også være til stede.

01:46 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App