¨

Efterskole risikerer bøde

Foto: TV ØST

Ledelsen på Lundby Efterskole kan straffes med op mod to års fængsel, vurderer en ekspert i søret. Men efterskolen slipper sandsynligvis med en bødestraf.

Ifølge loven kan ledelsen på Lundby Efterskole, som ejere af dragebåden, straffes med op til to års fængsel. Det vil dog formentlig ikke ske. Det skriver B.T. i dag.

Lundby Efterskole har hyret en af landets største advokatfirmaer til at forsvare sig. Det kan vise sig at være en klog beslutning.

- Det var en groft uforsvarlig handling at sende den båd ud, og min vurdering er derfor, at man vil give en bøde til ejeren af fartøjet, altså skolen, samt en bøde til den ansvarlige for at sende båden i vandet, siger lektor Philip Cossen, ekspert i søret, i dag til B.T.

Sandsynligvis kan efterskolen forvente en bøde på cirka 50.000 kroner.

- Selvom loven giver mulighed for egentlig fængselsstraf til de ansvarlige, så er det uhørt ifølge dansk praksis at gå så vidt. Min vurdering er derfor, at bøden til skolen bliver på omkring 50.000 kroner, mens den ansvarlige for sejladsen, altså læreren, idømmes en bøde på 10-15.000 kr., siger Philip Cossen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App