Efterlyst i 9 år - nu dukker han op

Efter at have været eftersøgt i ni år dukkede en 43-årig somalier torsdag pludselig op på politistationen i Slagelse, hvor han søgte om opholdstilladelse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den besynderlige historie startede tilbage i 1998, hvor somalieren blev efterlyst af politiet. Formentlig i forbindelse med en ansøgning om opholdstilladelse, som blev afslået. Under alle omstændigheder har hverken politi eller myndigheder siden 1998 set noget til ham.

Tidligere torsdag henvendte den 43-årige sig på kommunen i Slagelse, hvor han forlangte et sted at bo samt penge til underhold. Men da han hverken kunne fremvise pas eller andre dokumenter, blev han afvist. Dette brokkede han sig højlydt over. Så højlydt, at personalet tippede politiet. Det skriver Sjællandske.

Ordensmagten behøvede dog ikke at gøre ret meget selv, for kort efter troppede han op på politistationen, hvor han fremsatte ønske om at få opholdstilladelse.

Efter et hurtigt check i computeren fandt politiet ud af, at han faktisk har været efterlyst siden 1998, og så klappede fælden. I stedet for opholdstilladelse fik han en anvisning til en celle, hvor han skal forblive, indtil han kan blive overført til Sandholmlejren.

Hvad han har lavet de sidste ni år, eller hvor han har opholdt sig, ønskede politiet ifølge Sjællandske ikke at sige noget om.

RITZAU