Efterforskning af soldats død trækker i langdrag

Der er snart gået tre måneder siden en 21-årig soldat fra Antvorskov kaserne blev skudt under en øvelse i Oksbøl.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Trods tre måneders efterforskning af dødsulykken i Oksbøl lejren har Forsvarets Auditørkorps ikke kunnet svare på, hvordan en 21-årig soldat kunne miste livet under en skydeulykke i Oksbøl.

Dermed er det endnu uvist, om de 10 implicerede soldater bliver sigtet i sagen, heriblandt soldaten bag det dræbende skud. De er i øjeblikket udsendt i Irak på tredje måned. Og det bekymrer SF's forsvarsordfører, Holger K. Nielsen.

-Jeg synes, at det er rimelig lang tid, der er gået her. I hvert fald er det ikke tilfredsstillende for de soldater, at de ikke ved, om de er købt eller solgt, fastslår han.

Ulykken skete under en skarpskydning i Oksbøls øvelsesterræn. En gruppe fra Gardehusarregimentet i Slagelse var delt op i to hold, der rykkede frem forskudt for hinanden. En soldat fra det bageste hold skød i den gale retning, så han ramte to soldater på det forreste hold.

Et af projektilerne ramte den 21-årige konstabelelev Kenneth Holst i overkroppen, og han blev senere erklæret død. Den anden soldat overlevede ulykken

I Gardehusarregimentet i Slagelse indrømmer oberst Peter H. Lund, at han også går og tripper efter at få en afgørelse.

-Vi har alle et ønske om, at sagen bliver afklaret hurtigst muligt. Jeg er jo også impliceret som ansvarlig for uddannelsen. Men vi må også respektere, at i en så seriøs sag skal det gøres ordentligt, lyder det fra obersten.