¨

Efterforskning af soldats død trækker i langdrag

Foto: TV ØST

Der er snart gået tre måneder siden en 21-årig soldat fra Antvorskov kaserne blev skudt under en øvelse i Oksbøl.

Trods tre måneders efterforskning af dødsulykken i Oksbøl lejren har Forsvarets Auditørkorps ikke kunnet svare på, hvordan en 21-årig soldat kunne miste livet under en skydeulykke i Oksbøl.

Dermed er det endnu uvist, om de 10 implicerede soldater bliver sigtet i sagen, heriblandt soldaten bag det dræbende skud. De er i øjeblikket udsendt i Irak på tredje måned. Og det bekymrer SF's forsvarsordfører, Holger K. Nielsen.

-Jeg synes, at det er rimelig lang tid, der er gået her. I hvert fald er det ikke tilfredsstillende for de soldater, at de ikke ved, om de er købt eller solgt, fastslår han.

Ulykken skete under en skarpskydning i Oksbøls øvelsesterræn. En gruppe fra Gardehusarregimentet i Slagelse var delt op i to hold, der rykkede frem forskudt for hinanden. En soldat fra det bageste hold skød i den gale retning, så han ramte to soldater på det forreste hold.

Et af projektilerne ramte den 21-årige konstabelelev Kenneth Holst i overkroppen, og han blev senere erklæret død. Den anden soldat overlevede ulykken

I Gardehusarregimentet i Slagelse indrømmer oberst Peter H. Lund, at han også går og tripper efter at få en afgørelse.

-Vi har alle et ønske om, at sagen bliver afklaret hurtigst muligt. Jeg er jo også impliceret som ansvarlig for uddannelsen. Men vi må også respektere, at i en så seriøs sag skal det gøres ordentligt, lyder det fra obersten.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App