¨

Efterforskning af Præstøulykken færdig

Foto: TV ØST

Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi har nu afsluttet efterforskningen af kæntringsulykken i Præstø. Nu skal Søfartsstyrelsen sammen med anklagemyndigheden tage stilling til om nogen kan stilles til ansvar for ulykken. Det skriver P4 Sjælland.

Måneders efterforskning af kæntringsulykken i Præstø 11. februar i år, hvor to lærere og 13 elever fra Lundby Efterskole kæntrede, er nu afsluttet.

Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi har netop sendt materialet til Søfartsstyrelsens jurister, som, sammen med den normale anklagemyndighed, nu skal tage stilling til, om nogen kan stilles til ansvar for den tragiske ulykke. Det skriver P4 Sjælland.

Da ulykken er sket til søs, skal både Søfartsstyrelsen og den normale anklagemyndighed vurdere sagen.

  - Det materiale, vi har lavet, skal i første omgang vurderes af Søfartsstyrelsens jurister. De skal vurdere, om der er nogen søfartsregler, der efter deres opfattelse er blevet overtrådt, og så vil materialet komme tilbage til anklagemyndigheden i politiet. De laver så en samlet vurdering af, om der er grundlag for, at der skal rejses ansvar mod nogen, siger Søren Ravn-Nielsen til P4 Sjælland.

Politiet vil ikke udtale sig om nogen konkrete resultater af efterforskningen, men forventer at juristerne er klar med deres syn på sagen sidst i august.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App