¨

Efter tumult: Vagt tager imod SOSU-elever i Holbæk

Foto: TV ØST

Eleverne på SOSU-uddannelsen i Holbæk møder mandag efter juleferien op til en vagt, der tager imod dem oven på balladen kort før jul.

En vagt tager mandag imod eleverne på SOSU-uddannelsen i Holbæk. Det sker, fordi der få dage før juleferien i december opstod tumult mellem to kvindelige elever på skolen.

Læs også: Elev efter tumult: Skolen greb ikke ind

- Der er ikke noget dramatik i det. Vi synes bare, det var nødvendigt fra vores side at sende et signal til vores elever og omgivelser om, at vi tager det her alvorligt, siger Søren Clausen, der er direktør i SOSU-Sjælland.

Bortvist i 14 dage

17. december måtte politiet kaldes til skolen i Holbæk, fordi der havde været et optrin. Omkring frokosttid kom to kvindelige elever op at skændes. Ifølge 29-årige Marie Louise Mobeck, der er den ene af de involverede, forsøgte hun at mægle mellem de to, men da hun blandede sig, flyttede fokus pludselig over til hende, og hun fortalte i december, at hun blev truet med spark i hovedet.

Læs også: Politi tilkaldt til tumult på skole

Det fik hendes kæreste nys om, og han dukkede op på skolen for at tage en snak med 18-årige Gamze Karakoc, der havde truet hans kæreste. Hun har forklaret til TV ØST, at han truede med at skyde knæskallerne af hende og skubbede til en lærer, der gik imellem dem, og hele episoden førte til, at skolen lukkede en dag før tid og sendte eleverne på tidlig juleferie.

Mandag vender eleverne så tilbage, men de to kvinder er bortvist i 14 dage og må vente til midt i januar med at se deres studiekammerater igen. Den ene er på grundforløbet og er kaldt til samtale på skolen, mens Marie Louise Mobeck har skullet tale med Region Sjælland, som hun er ansat under, om sit videre forløb.

Formentligt kun ugen ud

Foreløbigt vil der være vagt på skolen ugen ud, og så skal det evalueres, hvad der skal ske.

- Jeg har ikke fantasi til at forestille mig, at det er nødvendigt efterfølgende at have vagt på skolen, men det bliver jeg klogere på i slutningen af ugen, lyder det fra skoledirektøren, som også har andre ting i støbeskeen oven på episoden.

- Vi får besøg af en SSP-konsulent i dag, som skal gøre personalet klogere på, hvad det er for nogle elever, vi har gående her. De har et andet kendskab til dem, og vi kommer til at intensivere samarbejdet med politi og sociale myndigheder. Vi har nok lidt fået taget vores uskyld med den her episode, fordi vi ikke havde fantasi til at forestille os, at sådan noget kunne ske, men den har sat skub i tingene i forhold til et samarbejde med SSP, siger Søren Clausen.

Der er efter episoden i december sat videoovervågning op i skolens atrium, der er blevet holdt en debriefing blandt personalet med krisepsykolog, og de to medarbejdere, som var involveret i tumulten har fået psykologhjælp.

Her kan du se indslaget fra december, hvor både Gamze Karakoc og Marie Louise Mobeck giver deres syn på sagen.

03:49 Luk video
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App