¨

Efter sundhedsreform: Minister vil ikke tage stilling til Sundhedsplatformens fremtid

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) til fremlæggelsen af den store plan for sundhedsvæsenet.

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) vil hverken frede eller aflive Sundhedsplatformen. Det omdiskuterede IT-systems skæbne afgøres af det nye Sundhedsvæsen Danmark.

Det bliver op til den nye administration Sundhedsvæsen Danmark at afgøre, hvordan og hvornår it-systemet Sundhedsplatformen skal skiftes ud. Det siger sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) ifølge ITWatch.

Sundhedsministeren understreger, at der på sigt vil komme ét samlet system på hospitalerne i Danmark - men at det er op til den nye administration at afgøre hvordan og hvornår det skal ske. 

- Det er en opgave for et kommende Sundhedsvæsen Danmark at vurdere. Både hvad der skal til, hvad der ikke skal. Vi kan ikke ændre på historien. Vi kan ikke ændre på, at man i Region Hovedstaden og i Region Sjælland har valgt at indkøbe Sundhedsplatformen. Vi vil sikre, at historien ikke kan gentage sig, og at man også får musklerne til at arbejde i retning af ét integreret system, siger hun. 

Mens man i det østlige Danmark bruger Sundhedsplatformen, så bruger man et andet system i det vestlige Danmark. Systemerne er dog grundliggende meget forskellige i deres opbygning.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App