Efter overmedicinering i Køge: Ledelsen greb ikke ind i tide

Styrelsen for Patientsikkerhed indleder en tilsynssag mod Køge Sygehus, blandt andet fordi ledelsen på sygehuset ikke greb ind mod travlhed i tide.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ledelsen har begået flere fejl i sagen, hvor sygeplejersker på intensivafdelingen på Køge Sygehus har givet patienter beroligende medicin for at mindske arbejdspresset på afdelingen.

Det slår Styrelsen for Patientsikkerhed fast, skriver de i en pressemeddelelse. Det er en af grundene til, at styrelsen indleder en tilsynssag på ledelsesplan mod sygehuset.

- Det er vores vurdering, at der er sket fejl på flere niveauer i denne sag. Regionen har således ikke sikret, at personalet har haft opdaterede retningslinjer, mens sygehusledelsen ikke rettidigt har grebet ind, da de allerede i maj 2016 blev orienteret om, at situationen generelt var belastet, siger Anette Lykke Petri, enhedschef i Styrelsen for Patientsikkerhed i en skriftlig kommentar.

Vil have flere redegørelser

Styrelsen vil nu have svar på, hvordan sygehuset i fremtiden vil sikre, at ledelsen bliver informeret, hvis der er problemer med arbejdsmiljøet.

- Det er aldrig i orden at medicinere patienter uden en sundhedsfaglig grund. Vi vil nu bede sygehusledelsen om at redegøre for, hvordan de fremover vil sikre at det ikke sker igen, siger Anette Lykke Petri.

Det er Styrelsen for Patientsikkerheds holdning, at Region Sjælland har manglet retningslinjer for, hvordan de skulle håndtere de pressede medarbejdere og det hak i patientsikkerheden, det gav.