Efter opsigelsesvarsler: Portører nedlægger arbejdet

Sygehuse i Region Sjælland er ramt af strejke torsdag morgen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Portørerne på Region Sjællands sygehuse har nedlagt arbejdet torsdag morgen.

Det bekræfter tillidsmænd overfor TV ØST.

Portørerne på Roskilde og Slagelse var de første til at nedlægge arbejdet og efter et fagligt møde ved halv ni-tiden på Holbæk Sygehus valgte de 20-25 portører her også her at nedlægge arbejdet. Det bekræfter tillidsmand, Per Jensen overfor TV ØST.

Faglige møder på Nykøbing Falster og Næstved Sygehuse er også resulteret i strejke.

Der er tale om en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse.

Tag en uddannelse eller bliv opsagt

Strejken kommer efter 20 portører og én rengøringsassistent på regionens sygehuse i går fik at vide, at de står til fyring, hvis de holder fast i, at de ikke vil gå i gang med en ny serviceassistentuddannelse.

Uddannelsen betyder, at portørerne mister tillæg, mens de sidder på skolebænken - og samtidig skal de bagefter løse flere opgaver - eksempelvis tage sig af rengøringsopgaver.

Tiltaget betyder også at nuværende rengøringsaasistenter også skal uddanne sig til serviceassistenter og dermed også løse portøropgaver.

Det bekymrer flere portører.

Nogle af dem har tidligere fortalt til TV ØST, at de ikke mener serviceassistentuddannelsen klæder rengøringsassistenterne godt nok på til at kunne tage sig af traumeopatienter eller støde patienter ved akut hjertestop, som i dag er nogle af portørernes opgaver.

Opdateres