Dyreværnsloven er for slap

Sådan siger Dyrenes Beskyttelse, der 2 gange forgæves har anmeldt en landmand i Rønnede for vanrøgt. Manden overtræder ifølge politi og kredsdyrlæge ikke dyreværnsloven.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Det kan godt være, at det ser mærkeligt ud. Men der er ikke noget at komme efter, der er ikke tale om vanrøgt. Sådan siger Arne Holdensen, vicepolitikommissær hos Sydsjællands- og Lolland-Falsters politi, efter at politi og kredsdyrlæge i dag har været på besøg på en landejendom i Rønnede.

Politiet modtog i går en anmeldelse for vanrøgt af kvæg. Anmeldelsen var indgivet af kredsformand i Dyrenes Beskyttelse, Hanne Stæhr, efter at hun havde set at en flok køer stod med hovederne ude af et staldtag på en gård i Rønnede. Køerne går ikke oppe på loftet, men derimod på et flere meter højt lag af halm og ekskrementer. Der er ganske simpelt ikke blevet muget ud i stalden i evigheder, mener Hanne Stæhr, der er forarget over, at landmanden ikke får et påbud om at ændre forholdene for sine dyr.

- Det er fordi at lovgivningen er alt for uklar, og alt for slap, siger Hanne Stæhr i dag til TV2 Øst. Forholdene skal være i orden, og det er de tydeligvis ikke her. Men det er alt for svært at komme igennem med en sag.

Det er anden gang, at Hanne Stæhr melder landmanden til politiet. For 1½ år siden så hun også, at køerne stod helt oppe under taget fordi der ikke var blevet muget ud.

Landmanden ønsker ikke at lade sig interviewe, men er naturligvis glad for, at politi og kredsdyrlæge ikke finder, at der er tale om vanrøgt. Selvfølgelig går de lidt højt og jeg burde nok muge ud hos dem, men de skal sendes til slagtning om ganske få dage alligevel, siger han i dag til TV2 Øst, og understreger, at køerne får masser af mad og halm.

Sydsjællands- og Lolland-Falsters politi havde sidste år 105 dyreværnssager.


Nyhedsoverblik