Dyr olie en fordel

Det er ikke skidt, uden at det er godt for noget. I pinsen stiger prisen på diesel til over 11 kroner. De høje brændstofpriser har dog den fordel, at der bliver mere plads på vejene, vurderer to forskere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De fleste pendlere kender situationen, hvor de sidder i kø på Vest- eller Sydmotorvejen og snegler sig afsted til eller fra hovedstadsområdet.

Samtidig kan de blot indstille sig på, at prisen på benzin og diesel blot stiger og stiger. I går ramte prisen på en liter benzin 11 kroner, og i pinsen følger prisen på diesel med.

Men de høje priser har en fordel. Det vil nemlig betyde, at flere vil lade bilen stå, hvilket giver mere plads på vejene til de øvrige bilister. Og plads på vejene er ofte en mangelvare i myldretiden.

Hvis prisen på en liter benzin rammer 20 kroner, så forventer forskerne fra Danmarks Tekniske Universitet at der vil blive kørt mellem 20 og 30 procent færre kilometer i bilerne, skriver Ingeniøren.

Så mens det smerter i pengepungen at skulle betale mere og mere for olien, så kan vi i det mindste glæde os over, at færre biler på vejene gavner miljøet og fremkommeligheden for de øvrige bilister.