Dyr fyring af kommunaldirektør

Kalundborg Kommune har nu fyret sin kommunaldirektør. Det besluttede en enig kommunalbestyrelse onsdag aften. Og det koster kommunen omkring fire millioner kroner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Birgit Tjell er færdig som kommunaldirektør i Kalundborg kommune, men hun modtager løn de næste to år. Dertil kommer en fratrædelses-godtgørelse svarende til 8 månderes løn. Alt i alt koster fyringen skatteborgerne 3,7 millioner plus fuld pension og feriepenge.

- Det er jo en overenskomst, der ligger med DJØF, og der er ingen vej udenom. Vi skal behandle folk ordentligt, og det er altså prisen, siger borgmester Tommy Dinesen om den dyre fyring.

Birgit Tjell er fyret med den begrundelse, at kommunbestyrelsen har mistet tilliden til hende. Tommy Dinesen vil ikke kommentere årsagen yderligere, fordi det er en personsag.

Det er den andenleder, der forlader Kalundborg på kort tid. Tidligere har Erik Andersen fået en aftrædelsesaftale. Men borgmesteren mener ikke, at der er noget galt i det.

- Jammen, det er vel noget der sker i alle virksomheder, at nogle går og finder noget andet. Der er ingen der bliver 30-40-50 år samme sted mig bekendt, siger han.

Birgit Tjell skal ikke vise sig mere på rådhuset, så Kalundborg komune står nu uden kommunaldirektør.

- Der sker nu det at vi gør klar til at ansætte en ny kommunaldirektør. Det besluttede vi allerede i går, oplyser borgmesteren.