Dyr behandles som mennesker

Højteknologiske hospitaler til dyr gør avancerede behandlinger mulige. Det er ejerne, der skal betale, men det gør de også gerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Ja, vi har jo ikke ventelister, men ellers minder det da ret meget om et hospital til mennesker, siger Lars Christoffersen, dyrlæge på Faxe Dyrehospital i dag til TV2 Øst.

Det er ikke længere kun mennesker, der tilbydes CT-scanninger, kikkertundersøgelser og nye hofter og knæ. Også vores kæledyr er de seneste 10 år kommet godt med, når det gælder om at få behandlinger på hospitalet.

- Der har virkelig været en rivende udvikling, bare i de 8 år, jeg har været dyrlæge, siger Lars Christoffersen.

Det er de mange dyreejere, der er villige til at ofre rigtig mange penge på sine kæledyr, der er med til at udvikle teknikkerne til undersøgelser og operationer på dyr.

Når folk er villige til at betale, ja så bliver vi bedre, teknikkerne bliver bedre, og det gør udstyret også, siger dyrlægen. Det er gået så vidt, så teknologien på dyrehospitalerne nu er fuldt ud på højde med, hvad der findes på hospitaler for mennesker. Visse steder tilbyder man sågar kemoterapi til dyr.

I USA er de gået skridtet videre, og er begyndt at transportere organer, blandt andet nyrer, på dyr. Her mener Lars Christoffersen dog, at grænsen går.

- Der begynder man at bevæge sig ud i et gråzone, hvor man skal tænke over, hvad man gerne vil. Men i princippet er det jo ikke meget anderledes end at sætte et nyt korsbånd i, siger han og erkender, at også hans egen grænser har rykket sig i de seneste 5-6 år.

Mads Krog og Linda Wilms fra Præstø hentede i dag deres franske bulldog Mali på Faxe Dyrehospital. Hun var blevet opereret i begge knæ, og sådan en operation løber op i 12.000 kr. Alligevel var parret ikke i tvivl om, at Mali skulle opereres.

- Selvfølgelig ikke. Det er jo vores lille baby, så der var ikke så meget at tænke over, siger de til TV2 Øst.