To dykkere i livsfare

En helikopter og beredskabet blev sat ind for at finde to dykkere. En følgebåd havde efterladt dem for en tid og kunne ikke finde dem igen. Det lykkedes dog dykkerne selv at svømme ind til land.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ved 17.00-tiden i går eftermiddags fik politiet en anmeldelse om at to dykkere var forsvundet under dykning i Nyrup Bugt i nærheden af Klint i Odsherred. En båd med i alt fem personer var sejlet ud for at dykke omkring kl. 12.30.

En 27-årig mand og en 29-årig mand begge fra København begyndte dernæst dykning et sted mellem to og fem km fra land. En kvinde, der var med i følgebåden begyndte at fryse, og sammen med de to dykkere aftalte man, at man skulle droppe en bøje i vandet som markering, og dernæst kunne man sejle kvinden i land og efterlade de to dykkere i vandet.

Det blæste temmelig kraftigt i området, og der var større bølger.

Kvinden blev sejlet ind, og da man kom retur til det sted, som man mente var stedet, hvor dykkerne var forladt, så konstaterede man, at bøjen var væk, og man ikke kunne finde dykkerne. Besætningen på båden ledte selv efter dykkerne uden held, og kl. 17.01 kontaktede man 112 for at få hjælp. En helikopter og beredskabet i Odsherred blev sendt af sted.

Kl. 18.05 kom de to dykkere selv i land ved Skærby Camping i Nyrup Bugt, hvor de var meget trætte, men i god behold.

Politiet undersøger nu, om de pågældende har overtrådt bestemmelser i enten søloven eller straffeloven eller andre bestemmelser. Under alle omstændigheder har man udvist meget dårligt sømandsskab ved at forlade dykkere på åbent vand, og som har medført tilkald af redningsbåd og helikopter.

Det må betegnes som held, at de to dykkere er kommet i land ved egen hjælp og må tilskrives, at de har været i særdeles god fysisk form.